KOSTARYKA 2019
    ^   ^^^
    ^   ^^^
    ^   ^^^
    ^   ^^^
    ^   ^^^
    ^   ^^^
Stomatolog koni.
    ^   ^^^
Koń w pierwszej kolejności musi mieć podane środki uspokajające, potem jest przytrzymywany przez kilkoro ludzi podczas zabiegu stomatologicznego.
    ^   ^^^
Nanercz zachodni to owoc z charakterystycznym wyrostkiem w którym znajduje się jedna pestka. W Polsce znana jako orzech nerkowca.
    ^   ^^^
Każdy kraj w Ameryce Centralnej ma swój styl budowy grobów. Kostarykańskie nagrobki charakteryzowały się prostotą i jednolitością.
    ^   ^^^
Kościół w Orosi został wybudowany przez franciszkanów w roku 1753 i jest jednym z najstarszych istniejących kościołów w Kostaryce
    ^   ^^^
Kilka następnych zdjęć pokazuje tradycyjną produkcję cukru trzcinowego.
    ^   ^^^
Bogaty w cukier sok trzcinowy po wyciśnięciu jest gotowany kadziach w celu odparowania wody.
    ^   ^^^
Do gotującego się syropu dodaje się starty kokos jako naturalny aromat.
    ^   ^^^
Do ogrzewania kadzi używa się drewna oraz wysuszonej trzciny cukrowej po wyciśnięciu z niej soku.
    ^   ^^^
Kiedy syrop stanie się wystarczająco gęsty, przelewa się go przez filtry do okrągłych foremek.
    ^   ^^^
Jeden z pracowników polewa wodą półkilowe bryły cukru w celu ich szybszego ostudzenia.
    ^   ^^^
Następnie bloki są przenoszone do magazynu, gdzie są gotowe na odbiór klienta.
    ^   ^^^
    ^   ^^^
    ^   ^^^