Makaki czubate żyj± w grupach od 5 do 25 osobników. Znajduj± się na li¶cie zagrożonych wyginięciem gatunków. Główne powody to legalne i nielegalne wylesianie oraz kłusownictwo. W 1980 populacja makaków osi±gała 300 osobników na jeden kilometr kwadratowy, dzi¶ jest ich około 30.

English
<<< ^^^ >>>


wersja na telefon