KOSTARYKA 2019

    ^   ^^^

    ^   ^^^

    ^   ^^^

    ^   ^^^

    ^   ^^^

    ^   ^^^

Stomatolog koni.
    ^   ^^^

Koń w pierwszej kolejności musi mieć podane środki uspokajające, potem jest przytrzymywany przez kilkoro ludzi podczas zabiegu stomatologicznego.
    ^   ^^^

Nanercz zachodni to owoc z charakterystycznym wyrostkiem w którym znajduje się jedna pestka. W Polsce znana jako orzech nerkowca.
    ^   ^^^

Każdy kraj w Ameryce Centralnej ma swój styl budowy grobów. Kostarykańskie nagrobki charakteryzowały się prostotą i jednolitością.
    ^   ^^^

Kościół w Orosi został wybudowany przez franciszkanów w roku 1753 i jest jednym z najstarszych istniejących kościołów w Kostaryce
    ^   ^^^

Kilka następnych zdjęć pokazuje tradycyjną produkcję cukru trzcinowego.
    ^   ^^^

Bogaty w cukier sok trzcinowy po wyciśnięciu jest gotowany kadziach w celu odparowania wody.
    ^   ^^^

Do gotującego się syropu dodaje się starty kokos jako naturalny aromat.
    ^   ^^^

Do ogrzewania kadzi używa się drewna oraz wysuszonej trzciny cukrowej po wyciśnięciu z niej soku.
    ^   ^^^

Kiedy syrop stanie się wystarczająco gęsty, przelewa się go przez filtry do okrągłych foremek.
    ^   ^^^

Jeden z pracowników polewa wodą półkilowe bryły cukru w celu ich szybszego ostudzenia.
    ^   ^^^

Następnie bloki są przenoszone do magazynu, gdzie są gotowe na odbiór klienta.
    ^   ^^^

    ^   ^^^

    ^   ^^^